Hvordan feire mormonene ikke påsken?

Hvordan vi feire som medlemmer av Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige påsken? Hva betyr påsken er for oss?

Jeg må tenke litt når jeg får spørsmålet fordi ingenting har endret seg for meg siden jeg gikk i den svenske kirke og Frikirke. Påsken er en stor ferie for medlemmer av Jesu Kristi Kirke. Fra utsiden kan det ikke virke slik fordi vi ikke har spesielle møter hvor vi feirer langfredag, etc. Vi har våre faste søndagsmøtene, men det er åpenbart tema for talene til Kristi død og forsoning og selvfølgelig han er i live.

Påske regnet rent religiøs som en større feiring enn jul, akkurat som i tilfellet med de ortodokse kristne, men for vanlige medlemmer tilpasset feiringen etter den kulturen de lever i. I Sverige feiret påsken mens svenskene, men julen feires enda mer. Som jeg ser det, feirer vi jul i minst en måned, og da jeg ikke forventer noen avtaler som tyvstart allerede i oktober.

Kanskje er det virkelig dette, at for oss troende, lever vi hver dag side ved side med Kristus. Det er ikke det at vi er bare i påsken, plutselig innser at Jesus led og døde for oss og stod opp fra de døde. Vi lever hver dag som Jesus Kristus er på vår side. Han elsker oss og imot oss med åpne armer hvis bare vi åpner vår sjels døren for ham og få ham i våre hjerter.

For meg er Jesus i mine tanker hele tiden. Når jeg lider, jeg vet han om noen vet hva lidelse er, når jeg fortvilet, jeg vet at Jesus forteller meg at jeg er en vinner fordi jeg sliter når jeg har lite å gi, tror jeg på Jesus Kristus ga alt selv om han i verdslige øyne ikke synes å ha noe. Jeg tenker noen ganger på en forskjell mellom vår kirke og andre kristne kirker. I de fleste kristne kirker, de ser Guds storhet kom ned til jorden og ga sitt liv for oss. I vår kirke ser vi storhet at Gud ofret sin egen sønn. Noen ganger tenker jeg at, mens det er flott å gi sitt liv for andre, men hvor stort er det ikke å ofre sine barn? Jeg hadde aldri gjort noe slikt.

Of course, mainstream kristne kirker, sine tanker om hva påsken ville bety for oss "mormoner". Beskrivelsene er ikke så flatterende. I en artikkel i Christian Answers hvor de prøver å beskrive hva vi skal tro på opprørt spørsmålet om frelse ved nåde eller gjerninger. Den Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige, tror vi at vi er frelst av nåde, men hvis vi blir frelst, bør det også bli hørt i våre gjerninger, fordi gjerninger avsløre hvordan vårt hjerte er.

Hva er viktig i denne sammenheng er ikke å la samfunnet forskjellene skille oss. Enten vi tror at Jesus er Messias, at han sonet for våre synder og stod opp fra de døde, eller så vi tror ikke det. Så jeg spør kristne fra andre menigheter som ikke minimerer vår tro. Hver enkelt persons tro er unikt og ingen kan se inn i vedkommendes hjerte, men Gud.

Ja, og for de som kanskje lurer selvfølgelig spise våre barn påske godteri påskeegg og sauer. De pynter påskeegg og vi har kvister med dekorasjoner og spise laks og annen gottigt til påske. Når det ytre er det ingen forskjell i hvordan vi og Svenssons feire påske. Det ville være godt kanskje når alkohol mangler.

http://www.lds.org/ensign/1982/04/family-easter-traditions?lang=eng

http://becominglds.blogspot.com/2011/04/are-you-really-easter-ready.html